Jön Putyin, az autói már korábban megérkeztek

iho   ·   2015.02.16. 19:51
cim

Különleges katonai szállítógéppel hozták Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök páncélozott limuzinját, adja hírül a Budapest Airport Faceboook-oldala.

A gép impozáns előnézete (fotók: BA)

Az orosz kormányzati szállítóezred IL-76MD típusú különgépével érkezett Ferihegyre az extra biztonságos elnöki autó. Az Iljusin IL-76-os amúgy az orosz légierő stratégiai szállítógépe, számos helyen működik a világon katonai és polgári szolgálatban egyaránt.

Hátulról rámpán rakodható, megbízható igásló <br>(Vagy tíz évig létezett egy ukrán–magyar üzemeltetésű, ritkán repült példánya Ferihegyen – a szerk.)

A hetvenes évek elején hadrendbe állított IL-76-osok hatalmas mennyiségű hadianyagot és több százezer katonát szállítottak példáulaz afganisztáni konfliktus idején – ahol különlegesen megbízhatónak és strapabírónak bizonyultak.

A navigátor üvegezett kabinjából csodálatos a kilátás, alatta ott a fedélzeti radar

Az RA-76713-as oldalszámú IL-76-ost még a Szovjetúnióban építették 1986-ban a taskenti repülőgépgyárban 63474193-as gyártási számmal. Ezen a gépen még a régi Szolovjov D-30KP típusú sugárhajtóművek vannak, amelyeket sok gépen a korszerűbb Aviadvigatyel PS-90-esre cseréltek az elmúlt évek során.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.