Jönnek az új Desirók Magyarországra is?

iho   ·   2014.01.13. 15:19

Kerestük az ügyben a GYSEV-et is, de egyelőre semmilyen információval nem tudtak szolgálni. Az iho.hu többször írt arról, hogy az ÖBB már bevásárolt Siemens-vonatokból.

Ausztria 2010 és 2015 között mintegy kétszáz Siemens-vonatot akar vásárolni, a szerződés értéke csaknem egymilliárd euró. Ez az egyik legnagyobb villamos meghajtású regionális vonatokra szóló megrendelés Európában. Az osztrák vasúttársaságnak szánt Desiro vonatok 160 kilométeres óránkénti csúcssebességet érhetnek el, és Ausztriában, valamint Németországban fognak közlekedni.

Korábban írtunk arról is, hogy a belgák leállították a megrendelést a járművek meghibásodása miatt.

Az orosz vasúttársaság ötvennégy Desiro ML típusú regionális villamos motorvonatot rendelt az idei, Szocsiban megrendezendő téli olimpiai játékokhoz. A szerződés értéke 580 millió euró. Az első harmincnyolc szerelvényt teljesen a Siemens krefeldi járműgyárában gyártják. A további 16 szerelvényre aláírt előszerződés szerint ezeket részben már Oroszországban építik.

A Desiro ML motorvonatok rugalmas és megbízható járművek, amelyek a kocsik úgyneveztt self-contained-koncepciójának köszönhetően egyedi igények szerint és gyorsan adaptálhatók a mindenkori utasszámhoz. Ez azt jelenti, hogy hosszabb-rövidebb szerelvényekké állíthatók össze, illetve azok részekre szedhetők szét. Az új vonatok energiafogyasztása is csökkent a tökéletesített meghajtással. És festésük, valamint belső berendezéseik is már környezetbarát anyagokból készült.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek