Józsefváros elfelejtve?

iho   ·   2016.08.18. 18:45
00kicsi

Amikor a Négy Tigris piacot sikerült végre kiköltöztetni a pályaudvar területének egy részéről, ismét lábra kaptak a nagyívű tervek: mi mindent is lehetne, kellene oda építeni. A szabadidőparktól a villamosremizig bezárólag sok mindent képzeltek el – és sok minden el is férne –, de mindössze az azóta sem megnyitott Sorsok Háza készült el (kívülről legalábbis így tűnik) a felvételi épületben.

Ez az irodaépület az utcafrontján talán kicsivel jobban néz ki... A képre kattintva galéria nyílik (Németh András felvételei)

A pályaudvar területe jelenleg talán Budapest legnagyobb, összefüggő területű rozsdaövezete, a sínek itt-ott még megvannak, ám kábelt egy centimétert sem látni, és nem valószínű, hogy mindet a MÁV szedte le. Az épületek – a betonkockáktól a stílusos típusépületek megmarad példányaiig – rogyadoznak, elképzelni sem lehet, hogy odabent az életveszélyen kívül mi is várja az esetleg betoppanót. De legalább a parlagfüvet kiirtanák!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek