Jubileumi traktormajális

MTI   ·   2012.05.15. 09:31

Az Axiál Veterán Traktormajálist szombaton rendezik meg, immár tizedik alkalommal. A majálison ügyességi versenyen csapnak össze a traktorok, lesz nosztalgia szántás, megválasztják a legszebb traktort és traktorost, és idén először veterán traktorhúzó viadal is lesz.

Dömsödi Gábor, a Nógrád megyei falu polgármestere elmondta: a szervezők felkészültek a nagy érdeklődésre, a kis nógrádi falut – idén először – egyirányúsítják és egyetlen nagy körforgalommá alakítják.

A rendezvényt eddig a lassú parkolás miatt érte jogos kritika, ezzel a megoldással, és egy új út kialakításával most remélhetően segítenek ezen – tette hozzá.

A korábbi években a büfénél is sokat kellett várni, ezért az idén már a tavalyi kapacitás négyszeresével készülnek a szervezők.

Bár a traktormajálist a veterán gépek miatt látogatta meg tavaly közel ötezer néző, a színpadon is valami nagyot akartak produkálni a bokoriak – hangoztatta Dömsödi Gábor.

Hozzátette: megígértették az „agrárpop” hazai megteremtőjével, az In Diretta együttessel, hogy elmennek a traktormajálisra, ha nem jutnak be az RTL Csillag születik című élő showjába. A fiúk bejutottak, de a verseny vége felé búcsúztak, így fellépnek Bokoron szombaton.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.