Júliustól fizetni kell a parkolásért Tatabányán

MTI   ·   2012.06.26. 08:36

Július elsejétől Tatabánya központjában fizetni kell a parkolásért, két zónában óránként 120, illetve 160 forintot, de a Tatabánya-kártya csaknem ötezer regisztrált felhasználója továbbra is ingyen parkolhat – közölte Berkovics Gergely aljegyző.

A fizetőparkolás az összes városi parkoló tíz százalékát érinti, 8 és 16 óra között. A két zónában összesen 1750 parkolóhely lesz, amelyeket hat parkolóőr ellenőriz majd, őket új munkaerőként veszi fel a polgármesteri hivatal.

A várakozás díját perc alapon mobiltelefonon, SMS-sel és internetes alkalmazással is ki lehet fizetni, bankkártyához kapcsolva. Parkolni lehet még előreváltott szelvénnyel és bérlettel is, a 30 napos bérlet ára 7000 forint.

Szutter Levente, a Tatabányapont Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az általuk kibocsátott, 2950 forintba kerülő Tatabánya-kártyához a helyi lakosok egy jármű rendszámát hozzárendelhetik, és a kártyához regisztrált gépjárművel egy évig mindenhol ingyen parkolhatnak.

A Tatabánya-kártyát eddig mintegy ötezren váltották ki, a kártya különböző kedvezmények igénybevételére jogosít a város 140 elfogadóhelyén.

A tatabanya.hu portálon olvasható előterjesztés szerint a fizetőparkolás bevezetésétől évente 38 millió forintos bevételre számítanak, ez hosszú távon fedezné a rendszer kialakításához szükséges személyi és dologi kiadásokat.

Kapcsolódó hírek