Kalauz nélküli vonatok a MÁV-nál

iho   ·   2013.04.09. 19:16

A sonline.hu információi szerint egyrészt a mellékvonal gazdaságosabb üzemeltetése miatt döntött így a MÁV, másrészt a Somogyszob—Nagyatád vonal olyan rövid, hogy csak egy motorkocsi közlekedik, a két pont közt nincs egyéb megálló vagy állomás.

A MÁV tapasztalatai szerint leginkább munkába járók és diákok közlekednek a vonalon, akik általában bérletet vásárolnak. Természetesen sűrűn lesznek szúrópróbaszerű ellenőrzések a vonatokon, így akik nem rendelkeznek majd jeggyel vagy bérlettel, nekik a menetjegyen kívül a pótdíjat is meg kell majd vásárolniuk.

A kalauz nélküli üzemet az akkor még a MÁV-hoz tartozó Szombathely–Kőszeg vonalon a kétezres évek elején már kipróbálták: az autóbuszjegyekhez hasonló, számkockás jegyet kellett kezelni a BKV-éhoz megszólalásig hasonlító lyukasztókon.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.