Kamionnal ütközött és felborult egy busz az M1-esen

iho/közút   ·   2018.12.03. 09:44

Egy a leállósávban várakozó ukrán rendszámú busznak ütközött egy román kamion az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Ács térségében, a 88. kilométer közelében – tájékoztatta a baleset részleteiről a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője, Racsné Galambos Réka az MTI-t.

Egy, a leállósávban várakozó ukrán busznak ütközött egy teherautó az M1-esen. A balesetben négyen sérültek meg (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a busz az oldalára borult. A járművön harmincketten utaztak. A balesetben négyen könnyebben megsérültek. A műszaki mentést a komáromi és a tatabányai hivatásos, valamint a nagyigmándi önkormányzati tűzoltók végzik. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az egységek áramtalanították a járműveket.

A sztráda érintett szakaszát a főváros felé vezető oldalon teljes szélességében lezárták a forgalom elől. A rendőrök Bábolnánál leterelik a forgalmat az autópályáról, visszahajtani Komáromnál lehet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.