Kamionstop március 15-től hétvégenként

iho   ·   2014.03.13. 10:09
kamion2cim

Magyarországon a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás minden belföldi és külföldi kamionra vonatkozik.

Mint minden évben, így idén március 1-jétől is kezdetét vette a kamionstop tavaszi rendje: ez annyit tesz, hogy véget ért az EURO 3-4-5-6-os járművek nemzetközi fuvarjainak téli mentessége. Tehát márciustól a kamionstop nekik is kötelező.

Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem lehet „hazagurulni”, mert az a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra vonatkozik. Azonban vannak kivételek is, nagy vonalakban a megszokottak: többek között élő állat, friss tej, tejtermék, friss és fagyasztott hús, hústermék, friss pékáru, gyorsan romló élelmiszer, tojás, friss zöldségáru, valamint az ilyen rakományokért üresen közlekedő tehergépkocsik. A közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló kormányrendelet rögzíti.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek