Kánikula: új, nyilvános frissítőpontokkal reagál a BKK

iho   ·   2020.08.07. 12:45

Nyilvános vízadagoló automatát állítottak üzembe a Budapesti Közlekedési Központ tizenkét ügyfélközpontjában a Hűsítő Budapest akció keretében. A frissítőpontok bárkinek elérhetők az ügyfélközpontok nyitvatartási idejében. Bónusz: a Futár mutatja, hol van a közelünkben ivókút.

Mindenki felfrissülhet egy pohár vízzel a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélközpontjaiban, ahol nyilvános vízadagolókat helyeztek üzembe a Hűsítő Budapest program részeként. Az ügyféltérben elhelyezett vizes ballonok mellett egyelőre műanyag poharak vannak elhelyezve, amelyeket később papírpoharakra cserélnek. Ha valaki nem pohárból szeretne inni, hanem saját kulacsát kívánja feltölteni, arra is van lehetőség, hiszen a vízadagoló készüléket úgy alakították ki, hogy nagyobb flakonnal is használhatók legyenek.

Dorosz Dávid, Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese elmondta:

„A klímaváltozás miatt egyre gyakoribb extrém hőségek ellen védekeznünk kell, hiszen a klímakatasztrófa már velünk élő hatásaihoz muszáj alkalmazkodni. Ezért a Hűsítő Budapest akció keretében a főváros számos módon ad enyhülést a budapestieknek a hőségben. A Blaha Lujza téren, a Széll Kálmán téren és a Városháza Parkban felállított Hűsítő szigetek mellett kiemelt szerepe van az ivóvízhez jutásnak is. Az M3-as metró peronjain és a közterületeken is tucatnyi új ivókutat létesítettünk, utóbbiaknál – már négylábú barátainkra gondolva – egy alsó csap is van. Ilyen kánikulában a vízhez jutás nem lehet anyagi kérdés.”

Az új hűsítő pontok egy friss fejlesztésnek köszönhetően a BKK Futár utazástervező alkalmazásban is megtalálhatók, sőt a Fővárosi Vízművek és a Főkert által üzemeltetett ivókutakat is mutatja az alkalmazás, így bárki könnyen megtalálhatja az utazása során érintett vízvételi helyeket. A BKK ügyfélközpontjaiban található ivókutakat a nyitvatartási idejében nemcsak az ügyfelek, hanem bárki igénybe veheti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.