Karácsonyi koncert tízezer méteren

iho   ·   2014.12.19. 09:00
cim_koncert

Az easyJet London–Genf-járatán, 10 ezer méteren énekelt karácsonyi dalokat egy brit kórus, ezzel felállították a legmagasabban adott kóruskoncert rekordját. Az ACM Gospel Choir már dolgozott Robbie Williamsszel és Ollie Mursszal is, most a légitársaság gépén teremtett igazi ünnepi hangulatot.

A koncert negyed óráig tartott és része volt az easyJet karácsonyi ünnepség sorozatának, amelynek során számos járaton már az utasokat is megénekeltette a légitársaság. „Úgy gondoltuk, az utasok örülnének egy kis karácsonyi szórakozásnak a gépen, a Guinness rekord elérése már csak hab az ünnepi tortán” – mesélte Paul Moore, az easyJet kommunikációs igazgatója.

Mark De-Lisser, a kórus vezetője elmondta, már sok csodálatos, fura vagy éppen veszélyes helyen énekeltek, de 10 ezer méter magasan előadni nagyon különleges élmény volt. A rendhagyó koncert után az énekesek az UNICEF-nek rendezett fedélzeti gyűjtésben is részt vettek, ezzel támogatva a szervezet Nyugat-Afrikában folytatott, ebola elleni harcát.

A világ legmagasabban előadott színházi darabjával áprilisban már Guinness-rekorder lett az easyJet, a London–Verona-járat utasai akkor The Reduced Shakespeare Company egy órás játéka során Shakespeare rövidített műveinek egyvelegét tekinthették meg. Mint arról az iho/repülés beszámolt, a Malév egy járatán a kilencvenes években már tartottak színházi előadást, az easyJet produkciója azért rekord, mert a gép magasabban repült, mint akkor a Malév járata.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek