Kedvezményes menettérti és erősítőkocsik: jön a 41. Balaton-átúszás

iho   ·   2023.07.21. 18:00
3118_XS102758_230709_

A várható nagy utasszám miatt a helyjegyek elővételben történő megvásárlását javasolja a MÁV-Start.

Július 23-án vasárnap 41. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást, az eseményhez kapcsolódóan 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni Révfülöp állomásra, illetve onnan vissza. A kedvezmény az Ötpróba sorozat része, a felhasználás feltételei szerint a helyszínen bélyegeztetni kell a jegyeket.

Az alkalmi menettérti jegy július 21-én 0:00 órától 23-án éjfélig érvényes utazásra. A visszautazáshoz a menetjegyet a rendezvény helyszínén érvényesíteni kell. A szervezők hajóval szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Az átúszás után a tó partján maradó utasainak a MÁV-Start a Balaton24 és 72 napijegyeket ajánlja, amelyekkel korlátlan számban utazható be a Balaton környéke az érvényesség időtartama alatt.

A vasúttársaság a várhatóan nagyobb utasforgalom miatt egyes északi parti vonatokhoz két plusz kocsit kapcsol, így a Déli pályaudvarról 7:05-kor induló Kék Hullám InterCity-hez is, amely 9:43-ra érkezik Révfülöpre. Ezen felül a Csabai Tekergő sebesvonat – ami Budapest-Kelenföldről 8:01-kor indul tovább, és Révfülöpre 10:50-kor érkezik meg – egy többletkocsival közlekedik, csak úgy, mint a Révfülöpről 17:03-kor visszainduló Csabai Tekergő Békéscsaba felé. A jelentős hazautazó forgalom miatt Tapolcáról a Déli pályaudvarra induló Kék Hullám IC vonatok is hosszabb szerelvénnyel közlekednek: ezek Révfülöpről 14:16-kor, 16:16-kor és 18:12-kor indulnak tovább a főváros felé.

A déli part felé a Déli pályaudvarról Keszthelyre 6:35-kor induló Balaton InterCity és a Nagykanizsára 7:35-kor induló Tópart InterCity két-két kocsit kap vonaterősítésként. A Balaton IC 8:30-ra, a Tópart IC 9:30-ra érkezik meg Balatonboglárra.

A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek. A légkondicionált és kényelmesebb kocsiban történő utazáshoz a jegyeket az InterCity-kocsikba kell megváltani. A Kék Hullám InterCity vonatban bisztrószakasz is közlekedik, ahol szívesen látja az utasokat a vasúttársaság.

A Volánbusz a környékbeli településekről, Tapolcáról, Veszprémből, Balatonfüredről, Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről rendszeresen közlekedő autóbuszokkal javasolja megközelíteni a helyszínt. A menetrend szerinti autóbuszjáratokról a www.volanbusz.hu/balaton és a  www.menetrendek.hu honlapokon lehet tájékozódni. A sporteseményről további információk az esemény honlapján találhatók.

(nyitóképünkön: Kék Hullám InterCity Révfülöp állomáson, fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.