Kék Uzsgyi: kívül kész a 014-es, a belső ápdét Csabán lesz

Vörös Attila   ·   2017.06.03. 09:45
kekuzsgyiuton0

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a MÁV-Start egységesíti a motorvonatainak festési sémáját, a dízel szerelvények is kék–fehérek lesznek. Az első dízel motorvonat, a 014-es Uzsgyi festése már el is készült a dombóvári festőműhelyben, de a vonat belső terét is átalakítják, így még nem állhat személyforgalomba az Uzsgyi. A belső átalakításokat Békéscsabán fejezik be, ide tart most a motorvonat.

Bácsalmáson készült felvételünkön éppen Kiskunhalas felé veszi az irányt a bekékült Uzsgyi. A másik sínpáron Csikéria felé lehetne eljutni (fotó: Vörös Attila)

A 014-es péntek reggel szerelvénymenetben jutott el Dombóvárról Bátaszékre, hogy egy jó nap ácsorgás után szombat reggel folytassa útját Baja–Kiskunfélegyháza felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Életre kel az Elvira

iho/vasút   ·   2023.01.31. 12:00

Teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatán.

Vasút Kisvasút

Valentin Expressz a Gyermekvasúton

iho.hu   ·   2023.02.01. 03:00

Más kisvasutakon már többéves hagyomány, hogy a szerelmesek napján különleges vonatok is járnak, de a Gyermekvasúton csak idén indulnak először különvonatok február 14-én.