Kékre mindent!

iho   ·   2017.05.16. 11:15
00kicsi

Ha egyszer egy üzlet beindul... Az első hatvan, még verkehrsrot, azaz közlekedési vörös (RAL 3020) Flirt motorvonatot a később érkezettekhez hasonló, kék–sárga–fehér színűre festik át, ez még rendben is van. Még az is, hogy a tíz Bombardier Talentre is ez vár, hiszen a hetvenes években általánossá vált színterv szerint ami dízel, az vörös (narancsos), ami villany, az pedig kék. No de vajon mi vezetett arra, hogy a dízel motorvonatok is elkéküljenek?

Hamarosan ők is kékek lesznek? (fotó: Kemsei Zoltán)

A Fonódó blog azonban vasútbarát fórumokra hivatkozva újabb bombát robbantott. Hírlik ugyanis, hogy hamarosan Dombóvárra vonul felújításra az első Uzsgyi, amely a belbecs javításán túl ugyanezt – vagy legalábbis hasonlót – a kék színt kapná, amit a Flirtök, Talentek. Az orosz motorvonatokat követnék aztán szép sorjában a németek, kék Desirókat láthatnánk például Lajosmizse felé közlekedni (Esztergomba nem valószínű, a küszöbön álló villamosítás miatt). A szabályerősítő kivétel pedig a „mostohagyerek” Bzmot-széria lenne.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek