Kelenföld–ócskavastelep viszonylatú metró közlekedett az éjjel

Vörös Attila   ·   2018.06.08. 13:55
99metro

Szomorú reggelre ébrednek pénteken a metróbarátok, megérkezett ugyanis a kőbányai Fe-Ferrum Kft. ócskavastelepére az első adag, eddig Kelenföldön tárolt régi Eva-metró. Öt kocsi indult útnak a csütörtökról péntekre forduló éjszakán, a 165–169-es pályaszámú egységek. A 2-es metróvonalról selejtezett Barbik egy részét a kelenföldi 4-es metró telepen tárolják, ennek kiürítése kezdődött most meg.

A kelenföldi metrótelepről tol ki az MMV Nagydácsiája a selejt metrószerelvénnyel. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az ötkocsis metrószerelvényt az MMV magánvasút továbbította Kelenföldtől Kőbánya felsőig. Az MMV-s Nagydácsia és a metró között egy metrós kisdízel közvetített, a szerelvény megfékezettségére öt pőrekocsi szolgált. A menet éjjel kettő körül állt össze, majd közlekedett a Kelenföld–Ferencváros útvonalon Kőbánya felsőre. Bár az ócskavastelep kapui reggel hatkor nyílnak, de egy kommunikációs malőr miatt a tolatásvezető csak délben érkezett, így a halálvonatnak volt egy kis ideje ázni és napozni a Kőbánya felsői vasútállomáson is.

Nézzék meg videónkat a villámok kísérte menetről!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek