Kell nekünk póló ennyiért?

iho/vasút   ·   2016.05.18. 11:15
mav_egyenruha0

Módosította azt a közbeszerzési szerződést a MÁV Szolgáltató Központ Zrt., amelynek során korábban két magyar cégtől – az uniformisváltás részeként – hosszú és rövid ujjú, galléros és környakú, férfi- és női pólókat, összesen csaknem 170 ezer ruhadarabot rendelt – tudta meg a Magyar Idők.

A tavalyi divatbemutatón. Itt még nem a póló volt a fontos (fotó: MTI/MÁV)

A lap szerint a szerződés átírására azért volt szükség, mert a gyártók jelezték, olcsóbban tudják szállítani a pólókat, ezzel a számla végösszege az érintett tételek esetében mintegy 100 millió forinttal alacsonyabb lesz. A gyártók, a Kézmű Fővárosi Kézműipari, Közhasznú Nonprofit Kft. és az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató, Közhasznú Nonprofit Kft. azzal indokolták az árcsökkenést, hogy a korábban megadott árakat az elektronikus árlejtésre készülve kalkulálták ki, azonban az eljárás során az árlejtés lefolytatására nem kerülhetett sor, mert egyetlen érvényes ajánlat volt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Például azt, hogy egy hosszú ujjú férfipóló gallérral 4390 forint volt eredetileg, de megvan 3600 forintból. A rövid ujjú, galléros férfipóló 3960 forintról 3300 forintra olcsósodott.

A vasúttársaság még tavaly augusztusban tette közzé, hogy közel nettó egymilliárd forintért új egyenruhát rendelt a formaruha viselésére kötelezett dolgozóinak. A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint télikabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel. Az első tételeket már tavaly szeptemberben leszállították a MÁV-nak, amely 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek