Kenuval át az óceánon: 60 nap alatt sikerült!

iho/hajózás   ·   2012.03.26. 08:08

A tervezett 80 napon bőven belül teljesített a magyar fiatalember – adta hírül a szolovitorlazas.hu.

A Rakonczay útjával foglalkozó portál azt emeli ki, hogy az evezés utolsó szakaszát több tényező könnyítette: az élelmiszer fogyásával csökkent a kenu súlya, kedvező áramlatok vitték a magyar evezőst a part felé, és lelkileg is könnyebb a kikötőt közelíteni.

Rakonczay Gábor <br>(fotó: szolovitorlazas.hu)

A távirati iroda rövid jelentése arra emlékeztetett, hogy Rakonczayval, aki a világon elsőként akart egyedül kenuval átkelni az óceánon, több mint egy hónapja nem lehetett kapcsolatot teremteni.

A hvg.hu a Tv2 Tények című reggeli műsorát idézi, amelyben Rakonczay Viktória azt mondta, férje magyar idő szerint éjfélkor hívta fel, miután kikötött. „Egy vitorláshajóhoz ment oda, és az ő műholdas telefonjukról jelentkezett” – mondta a vitorlázó felesége. „Végig tudtam, hogy minden rendben lesz, hogy el tudja érni a partot” – tette hozzá Rakonczay Viktória. „Gábor jól van, jó kedve volt, amikor telefonált” – mondta felesége.

Mint mondta, férjével azért szakadt meg a kapcsolat február elején, mert felborult a hajója, a tőkesúly felfelé állt és a szellőzőnyíláson folyt be a víz a kenuba. Majdnem elsüllyedt, és csak egy hullám segítségével sikerült kibillentenie a tőkesúlyt és visszafordítania a hajót.

Kapcsolódó hírek