Kényelmesebb buszok a távolsági járatokon

Bohus Dávid   ·   2018.03.17. 18:45
kiskep_volvo9700

Mint arról portálunk is beszámolt, a Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által lebonyolított beszerzés keretében harminc Volvo 9700 típusú távolsági kivitelű autóbusz érkezett a hazai közlekedési társaságok részére. A járművek ugyan nem vadonatújak, de az egy éves autóbuszok - amelyeket előzőleg egy litván társaság üzemeltetett - így is tovább csökkentik a távolsági flotta átlagéletkorát.

Az autóbuszokat a PRF-920 - 949 közötti rendszámmezőben vizsgáztatva állították forgalomba, amelyből négyet a Dél-Alföldi Közlekedési Társaság kapott, ahol Szegedet a Dunántúllal összekötő távolsági járatokon kezdték meg az utasok szállítását (PRF-920 és 923 között). A típus a Dél-Alföldön nem ismeretlen, ugyanis korábban a DAKK már kettőt állományba vett ebből a típusból.

A közforgalmú Volvo 9700-asok első két példányát a DAKK állította forgalomba. Jelenleg a Szeged-Kecskemét-Budapest Népliget járat állandó autóbuszai (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

A Közép-Magyarországi Közlekedés Központ a Budapest Stadion végállomásig közlekedő járataira állította be a beszerzett tíz autóbusz legnagyobb részét, ahol valamennyi üzemegység között egyenlően felosztva vették állományba az új Volvókat (PRF-924 és 933 között).

A KMKK új Volvóinak együttállása Budapest Stadion pályaudvaron. A salgótarjáni, egri, gyöngyösi vonalakon jelentek meg az új járművek

A harmincas flottából a legtöbb autóbusz a Volánbuszhoz érkezett. A 16 Volvó (PRF-934 és 949 között) a Népligetből induló magyar nagyvárosok és megyeszékhelyek közötti távolsági- és expresszjáratokon teljesít szolgálatot.

A tizenhat Volánbuszos Volvo a Népligetből induló távolsági járatokon állt munkába

A távolsági flotta fiatalítása nem áll meg, hamarosan további háromtengelyes kivitelű járművek érkezhetnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek