Hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek Újbudán

MTI   ·   2011.09.18. 10:11

A hétfőn kezdődő és november elejéig tartó munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap az MTI-vel.

Összesen egy kilométer hosszan létesül új, biztonságos kerékpáros-infrastruktúra Újbudán, ehhez európai uniós forrásokat is felhasznál a társaság. A Bogdánfy utcai tervezett kerékpáros-nyomvonalon a Dombóvári út és az Irinyi József utca között létrejövő fejlesztés biztosítja Dél-Buda kapcsolatát a Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti oldal irányába.

A fejlesztési szakasz négy meglévő kerékpáros-létesítményt köt össze: a Karinthy Frigyes úti, a Hamzsabégi úti és a Dombóvári úti kerékpárutakat, valamint az Infoparkban lévő nyomvonalat, amely szintén a Duna-parti Eurovelo nyomvonalhoz kapcsolódik. Két helyszínen létesül biztonságos kerékpártároló összesen 32 férőhellyel.   

Hétfőtől várhatóan november 8-ig hét ütemben jelentős forgalomkorlátozásokra, sávelterelésekre, továbbá jelzőőrös forgalomirányításra, hétvégi és éjszakai munkavégzésekre is kell számítani a Bogdánfy utca és az Irinyi József utca, valamint a Bogdánfy utca és a Budafoki út csomópontjában, továbbá a Dombóvári úti csomópontnál – áll a közleményben.

Budapesten az idén mintegy 16,8 kilométeres szakaszon lesznek kerékpározást elősegítő beruházások.

Kapcsolódó hírek