Kerüld meg a földet vonattal

Bánhidi Emese   ·   2014.04.04. 12:15
vonatcim

A jegy ára 36 és fél ezer dollár, a neve pedig Great Rail Journeys. Bőven van még idő jelentkezni, a kirándulás Londonból indul 2015. május 18-án.

Előbb New Yorkba repülnek majd az utasok, ahol húsz napot fognak vonatozni Észak-Amerikában. Az érintett városok: Washington D. C., Chicago, Denver, Colorado és Los Angeles, onnan hajóval mennek majd San Franciscóba, ahonnan Shanghajba repülnek.

Ez az a pont, ahonnan csak vonattal mennek tovább Pekingbe, majd Oroszországba Mongólián keresztül. Az út Moszkvába a transzszibériai vasútvonalon keresztül vezet majd, végül Varsón, Bécsen, Innsbruckon és Velencén keresztül térnek vissza Londonba. A cég azt állítja, hogy sokan jelentkeztek már az utazásra, de csak huszonöt utast visznek el erre a különleges útra, hogy megőrizzék a kirándulás exkluzivitását.

„Evidens, hogy ez az ajánlat azoknak szól, akiknek van elég pénzük – 36 ezer 500 dollárjuk –, és elég szabadidejük – 53 napjuk –, hogy ezt az utat megtegyék” – nyilatkozta a cég ügyvezetője, Julian Appleyard. Hasonló utazást tervez egy másik cég is Kanadán keresztül, amely idén május 3-án kezdődik. Ez a kiruccanás kicsit kevesebbe, „mindössze” 32 765 dollárba kerül.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek