Későesti közjáték a Nyugati-pályaudvar és Rákospalota-Újpest között

Zöldi Péter   ·   2017.02.03. 07:14

A bűnös egy Szobról a Nyugati pályaudvarra közlekedő személyvonat V43-as mozdonya volt. A hír 9.04-kor jelent meg a Mávinform oldalán, információink szerint az utolsó menetrend szerint közlekedő vonat a Nyugati pályaudvarról 21.11-kor Vácra induló személyvonat volt, ezután leálltak a vonatok ezen a szakaszon. Az utazni szándékozóknak Rákospalota-Újpestig saját szervezésben kellett eljutni, az érintett járatok innen indultak és ide érkeztek.

A Mávinform tájékoztatása szerint 22 óra után részlegesen újraindult a közlekedés az érintett szakaszon, de a teljes helyreállítást csak a péntek hajnali órákra ígérték. Itt meg kell jegyezni, hogy az üzemzavar kétvágányos szakaszt érinti, tehát kis rugalmassággal a sérült felsővezetékkel érintett szakasz kikerülhető lett volna, még akkor is, ha ez a pályvasút napi üzemeltetési rutinjától távol áll. A felsővezeték sérülésének mikéntjéről nincsen pontosabb információnk, amennyibe az ezen a szakaszon jellemző keresztmezők egyike sérült, az természetesen okot adhat a szakasz teljes lezárására.

Ugyancsak más megvilágításba helyezi a történteket, hogy mindez egy olyan napon történik, amelyen az átlagutas a szokottnál sokkal több korlátozással, változással találkozott, ezért az ingerküszöbe jóval alacsonyabban van, talán ezt nem ártana figyelembe venni egy-egy rutinszerű intézkedésnél.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek