Két autóbusz ütközött össze a Sínai-félszigeten

MTI/iho   ·   2014.08.22. 08:46

Korábban a hatóságok huszonhét halottról számoltak be. A híradások szerint két autóbusz ütközött össze egy sivatagi úton, mintegy ötven kilométerre Sarm-es-Sejktől. Az egyik jármű felborult. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a sérültek között van egy ukrán, két szaúd-arábiai és egy jemeni állampolgár, de egyelőre nem tudni, hogy a halottak között is vannak-e külföldiek. Mintegy harminc rohamkocsi érkezett a helyszínre, és folytatódik az áldozatok felkutatása. Nem kizárt, hogy a halottak száma növekedni fog, mert feltehetően vannak még áldozatok a roncsokban.

Ez az elmúlt évek egyik legsúlyosabb közúti balesete Egyiptomban. Az országban a közutak és vasútvonalak biztonsága „kívánnivalót hagy maga után.” A helyiek sokat panaszkodnak arra, hogy az egymást követő kormányoknak még az alapvető biztonsági követelmények betartását sem sikerült elérniük, emiatt gyakoriak a halálos kimenetelű balesetek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek