Két év után újra Leeds!

iho   ·   2014.04.03. 16:49
cim

Mától ismét van közvetlen légi összeköttetés a közép-angliai Leeds repülőtere és Budapest között. A brit diszkont-légitársaság, amelynek egyébként a központja is a Leeds-Bradford repülőtéren található, úgy döntött, hogy a jelentős utasigények miatt újraindítja a járatot a magyar fővárosba, adja hírül a Budapest Airport.

A Jet2.com Boeing 737-es típusú gépe a déli órákban ért földet Budapesten, és ezzel kétévnyi kihagyás után van ismét közvetlen járat a közép-angliai nagyváros és a magyar főváros között. A Jet2.com első új leedsi járatát a hagyományoknak megfelelően ünnepélyes keretek között fogadta a Budapest Airport, ezúttal azonban nemcsak az érkező gép személyzete, hanem egy-egy utas is kapott ajándék tortát a repülőtértől. A győri főiskoláról frissen kikerült ikerpár mindkét tagja, Krajcsik Tamás és Krajcsik Roland vehette át a különleges tortát Saly Sándortól, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzserétől. A Krajcsik testvérek, akik turizmus szakon szereztek képesítést, dolgozni indultak Angliába a Jet2.com gépével.

Begurulási kép toronnyal...<br>(fotók: Budapest Airport)

A jelenlegi menetrendben a Jet2.com csütörtökönként a reggeli órákban indul Leedsből (08:30–12:30) és kora délután indul vissza (13:10–15:10) Budapestről. A vasárnapi járat késő délután indul (16:35–20:35) Angliából és az esti órákban repül vissza (21:15–23:15), így tulajdonképpen az üzleti utazók és a városlátogató turisták igényeit is egyformán ki tudja szolgálni.

„Örömmel üdvözöljük a Jet2.com leedsi járatának újraindítását, amit komoly előkészítő és tervező munka előzött meg.” – hangsúlyozta Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere a járatnyitó alkalmából. Hozzáfűzte: „Ezzel a jelen pillanatban a Jet2.com kínálja a legtöbb brit desztinációt Budapestről, hiszen Leeds mellett Edinburgh-ba, Manchesterbe és az East Midlands-i repülőtérre is el lehet jutni járataival. Bizonyos vagyok abban, hogy leedsi járat is rövid időn belül népszerűvé válik a turisták és az üzleti utazók körében egyformán.”

A járatnyitó torta ezúttal is stílszerűre sikerült

A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik meghatározó regionális központja. A város történelme egészen az i. sz. V. századig nyúlik vissza. Felemelkedését az ipari forradalomnak köszönheti, amikor is Leeds a gyapjúgyártás fellegvára lett. A nagyvárost jelenleg London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. Emellett nagyon fontos a helyi idegenforgalom is: Leedset évente mintegy másfél millió turista keresi fel. Leeds emellett jól ismert híres focicsapatáról, a Leeds Unitedről is, amely jelenleg az ottani másodosztálynak megfelelő Football League Championship bajnokságban játszik. Stadionjuk a szigetország 11. legnagyobb sportlétesítménye, mintegy 40 ezer férőhellyel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek