Két nap alatt 62 autóst büntettek meg a buszsáv használata miatt Budapesten

MTI   ·   2024.02.01. 12:02

Kétnapos célzott ellenőrzésen szabták ki helyszíni a bírságokat.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében január 22-én és 26-án Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai ismét ellenőrizték a buszsávok használatát. A kétnapos ellenőrzés során 94 járművezetővel szemben intézkedtek a fővárosi rendőrök. Helyszíni bírságot 62 esetben szabtak ki buszsáv jogosulatlan használata, egy alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá két esetben lejárt műszaki érvényesség miatt büntettek. Ar endőrök a megállás szabályainak megsértése miatt két esetben, buszsáv jogosulatlan használata miatt egy alkalommal tettek szabálysértési feljelentést. Közigazgatási bírságot 15 esetben szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása, továbbá egy-egy esetben tilos jelzés és a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt.

Közigazgatási eljárást egy alkalommal kezdeményeztek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A BRFK közölte azt is, hogy két járművezetőt ittas járművezetés miatt fogtak el, két másik sofőrt pedig engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő. Figyelmeztetésben négy járművezetőt részesítettek a buszsáv jogosulatlan használata, valamint a megállás szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek