Két nap múlva mienk a Déli?

iho   ·   2015.04.01. 13:45
00kicsi

Pályaudvart, végig közlekedő vonatokat, a menetrend helyreállítását hozza nekünk a húsvéti nyuszi a hímes tojás mellé – és még locsolkodni sem kell hozzá. A Kis-Gellért-hegy alatti alagút megsuvadt rézsűjét komoly megoldásokkal erősítik meg, megelőzendő a későbbi katasztrófákat. Talán ezzel elcsitulnak végre a „kórházat, plázát vagy parkot építsünk-e a pályaudvar helyére, minek a vasút a város központi területeire” hangok, ötletelések is.

Szorgos munka az utolsó pillanatban<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Ottjártunkkor még élénk munka folyt. A megsuvadt talajt jókora területen eltávolították, a sínek mellett masszív betonfal épült a rézsű alján. A már évek óta elkészült nyugati oldalon a lépcsőzetesség ellenére a március legvégi esők azért okoztak némi agyagfolyást, remélhetőleg komolyabb következmények nélkül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek