Két út ismét járható Zalában

MTI   ·   2013.01.25. 09:33

Ismét járhatóvá vált két, korábban hóátfúvás miatt lezárt út Zalában – közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Magyarszerdahely és Újudvar, valamint a Dióskál és Pacsa között hajnalra járhatatlanná vált utat délelőttre megtisztították a közútkezelő gépei.

Az útviszonyok miatt hajnalban több helyen is járművek akadtak el a megyében. Magyarszerdahely és Újudvar között egy utasokat még nem szállító autóbusz vált mozgásképtelenné a havas úton, és a közelben egy kenyérszállító teherautó is elakadt. Galamboknál és Rédicsen szintén élelmiszer-szállító járműveket kellett kimenteniük a tűzoltóknak a hóból.

A katasztrófavédelem közölte: Zala megye területén a csütörtök délután kezdődött havazás nem volt olyan mértékű, mint a múlt héten, de az éjszaka megerősödött északi, északkeleti szél több helyen is hóátfúvást okozott. Péntek reggelre az M7-es autópálya és az M70-es autóút sótól nedves, a főutak havasak, sótól nedvesek, a mellékutak letaposott havasak és sótól nedvesek voltak.

Kapcsolódó hírek