Kettétört egy trágyaszállító hajó - képek, videó!

iho   ·   2014.02.05. 20:20

Franciaország atlanti-óceáni partjainál került viharba szerdán egy spanyol trágyaszállító teherhajó, majd motorjának meghibásodása következtében a partra sodródott és kettétört – írja az Index. A trágya nem szennyező, de 127 köbméter gázolaj is volt a hajó üzemanyagtartályában.

A Bleu_Pays_Basque twitter oldalán tette közzé ezt a fotót, amelyen a hajó hátsó része látható, ahogy fennakadt a gátra

A parton olajszagot lehetett érezni, ezért a legközelebbi település, Anglet polgármestere azonnal életbe léptette a tengeri szennyezés elleni akciótervet, és délután a tenger megtisztítására kiképzett szakemberek érkeztek a helyszínre.

Anglet polgármestere értetlenkedett is, hogy a hajó miképpen kaphatott engedélyt a viharban a kikötésre: „Mindenki tudja, hogy a bayonne-i kikötőbe nagyon nehéz behajózni.

Jól látszik a hajó mindkét része Emilie Chavaroche Twitter-oldalára feltöltött fotóján

A balesetben egy ember sérült meg, a legénységet két helikopterrel a partiőrség mentette ki a hajóról. A mentést nehezítette a száz (időnként száznegyven) kilométeres szélvihar, ami a nyílt tengeren hatméteres, a partok közelében 10–14 méteres hullámokat is okoz. A környék éppen ezért a francia szörfösök egyik kedvenc helyszíne.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek