Kettős jubileum a Mozdonymatinén

iho   ·   2017.05.10. 18:45
00kicsi

Magánkezdeményezést egyesületi folytatás követett: a Vass András által megmentett 411,118-as amerikai hadimozdonyt kerek öt évvel ezelőtt vette kezelésbe a frissiben alakult Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület, amely tulajdonképpeni létezését is ennek a mozdonynak köszönheti. Az elmúlt fél évtizedben az egyesület tagjai javították, szépítették az öreg vasat, ezáltal a gőzösüzem aprócska, mára már szinte elfeledett rejtelmeit, csínját-bínját is kitanulták. Ezt a tudást a többi, üzemképes gőzmozdonyon (204-es, 22-es, 375-ös, 424-es) is kamatoztatták.

A Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület csoportképe a Truman előtt. A képre kattintva galéria nyílik (Pénzes Sándor felvételei)

Az egyesület az előttünk álló, május 13–14-ei hétvégén a Magyar Vasúttörténeti Parkban, a mozdonymatinén újra befűti a 411,118-ast, emellett a szintén az egyesületi tagok üzemeltette 22-es Nyalókán is lehet majd utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek