Kibővült a Bombardier wrocławi gyára

iho/vasút   ·   2016.11.09. 18:45
400px_bombardier_wroclaw

A nagysebességű szerelvények kocsiszekrényeinek előállítására létrehozott létesítményben egyedi, háromdimenziós lézeres hegesztést alkalmaznak. Ezt a technológiát vetik majd be a Siemens és a Bombardier által közösen építendő ICE4-es szerelvények gyártása során is – írja a Railway Gazette. A Bombardier szerint az ötvennyolcmillió eurós beruházás tovább erősíti az 1830-as évek óta létező, mára kocsiszekrények és forgóvázak gyártására specializálódott wrocławi üzem piaci pozícióját.

A Bombardier wroclawi gyára lézeres hegesztőüzemmel bővült ki (fotó: europe-re.com)

A Bombardier a legnagyobb nemzetközi befektető a lengyel vasúti piacon. A kanadai-német cég összesen több mint ezerötszáz, magasan képzett szakembert foglalkoztat Katowicében, Łódźban, Varsóban és Wrocławban. A legkorszerűbb technológiát képviselő gyártócsarnokkal a dolgozók szaktudását, valamint a wrocławi üzemben rejlő lehetőségeket is fejleszti a Bombardier. A vállalat még szorosabb partnerkapcsolatot szeretne létrehozni a lengyelekkel annak érdekében, hogy széles vasúti portfoliójának termékeivel láthassa el Lengyelországot – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek