Kiégett egy repülőgép Moszkvában

iho   ·   2014.06.03. 19:24
cim

A termináloktól távol, a műszaki előtéren álló Il-96-300-as, amelyet márciusban vontak ki a forgalomból, kigyulladt és a tűzoltók beavatkozása ellenére javíthatatlan kárt szenvedett a moszkvai Seremetyevo repülőtéren. Hírek szerint a tűz a pilótafülkéből terjedt át a gép többi részére. Szerencsére senki nem sérült meg, a tűz okát pedig hatósági vizsgálat kell, hogy kiderítse, a tűzoltók „spontán gyulladást” említenek a közleményben.

A Twitteren közzétett fotó a füstölgő szélestörzsűről

Az Il-96-os egy a hetvenes években épült gép, az első orosz szélestörzsű utasszállító, az Il-86-os modernebb, rövidebb törzsű és nagyobb hatótávolságú változata. 1992-ben állították először forgalomba, mindössze 29 példány készült belőle, orosz és amerikai (P&W) hajtóművekkel egyaránt készítették.

Az Aeroflot már nem repüli a típust <br>(fotó: wikimedia)

Az Aeroflot a most kiégett géppel együtt összesen hatot tárolt le, miután kivonta őket a fporgalomból. Repüli még a típust a Cubana, az állami vezetők szállítására szakosodott Rosszija és a Poljet, kevés számban most is gyártják, például a kubai légitársaság rendelésére.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Katonai repülés

Elment az utolsó Puma is

MTI/iho   ·   2021.01.24. 09:10

Végső búcsút vettek szombaton Budapesten a 97 esztendős korában, december 30-án elhunyt Frankó Endre nyugállományú főhadnagytól, aki a legendás 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, harcban is bevetett pilótája volt.