Kiégett egy repülőgép Moszkvában

iho   ·   2014.06.03. 19:24
cim

A termináloktól távol, a műszaki előtéren álló Il-96-300-as, amelyet márciusban vontak ki a forgalomból, kigyulladt és a tűzoltók beavatkozása ellenére javíthatatlan kárt szenvedett a moszkvai Seremetyevo repülőtéren. Hírek szerint a tűz a pilótafülkéből terjedt át a gép többi részére. Szerencsére senki nem sérült meg, a tűz okát pedig hatósági vizsgálat kell, hogy kiderítse, a tűzoltók „spontán gyulladást” említenek a közleményben.

A Twitteren közzétett fotó a füstölgő szélestörzsűről

Az Il-96-os egy a hetvenes években épült gép, az első orosz szélestörzsű utasszállító, az Il-86-os modernebb, rövidebb törzsű és nagyobb hatótávolságú változata. 1992-ben állították először forgalomba, mindössze 29 példány készült belőle, orosz és amerikai (P&W) hajtóművekkel egyaránt készítették.

Az Aeroflot már nem repüli a típust <br>(fotó: wikimedia)

Az Aeroflot a most kiégett géppel együtt összesen hatot tárolt le, miután kivonta őket a fporgalomból. Repüli még a típust a Cubana, az állami vezetők szállítására szakosodott Rosszija és a Poljet, kevés számban most is gyártják, például a kubai légitársaság rendelésére.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.