Kilencven önkormányzattal működik együtt a MÁV

iho   ·   2017.01.20. 09:39

A települések is érdekeltek az állomásépületek, az utasvárók és környzetük tisztaságának fenntartásában – olvashattuk a MÁV sajtóközleményében. A vasúttársaság 2016-ban újraindította és kibővítette a településekkel közösen alkotott együttműködési programját. E megállapodások értelmében a települési önkormányzatok részt vesznek az utasforgalmi létesítmények üzemeltetésében. A szerződés pontosan rögzíti a feladatokat a takarítástól kezdve a hó- és síkosságmentesítésen át a nyílászárók javításáig.

A jelenleg az önkormányzatok kezelésében levő állomások, megállóhelyek listája: Ajak, Algyő, Attala, Baktalórántháza, Balatonmáriafürdő, Balatonvilágos, Belezna, Bodrogolaszi, Csibrák, Csikóstöttős, Csincse, Csobád, Derecske és Derecske-Vásártér, Döbrököz, Dunavarsány, Egerfarmos, Fényeslitke, Gyál, Győrtelek, Győrtelek alsó, Halmaj, Hevesvezekény, Hodász, Ipolyszög, Jánosháza, Jászapáti, Jászdózsa, Kaposszekcső, Karakószörcsök, Kék, Kemendollár, Kemenesmihályfa, Kisbárapáti, Kisdobsza, Kiskorpád, Kiskunhalas, Kistelek, Kistótfalu, Kocsord és Kocsord-Alsó, Kötegyán, Kunfehértó, Kutas, Küngös, Magyarbánhegyes, Magyarnándor, Márok, Medgyesegyháza és Bánkút, Mezőberény, Mezőkovácsháza és Mezőkovácsháza felső, Mihályháza, Molvány, Mőcsény, Nagyberki, Nagydobos, Nagypeterd, Nagysimonyi, Nagyszénás, Nagytálya, Nemeske, Nyírcsászári, Okány, Őcsény, Örkény, Őszeszék-Kapitányság és Balástya, Palkonya, Pankasz, Rédics, Regöly, Sajóivánka (Sajókaza megállóhely), Sáregres, Szárazd, Szatymaz-Jánosszállás és Vilmaszállás, Szegilong (Erdőbénye megállóhely), Szikszó (Nagyállomás, Vásártér megállóhely), Szilvásvárad (Szilvásvárad állomás és Szilvásvárad Szalajka-völgy megállóhely), Sződliget, Taktaharkány, Taktaszada, Tápiószecső, Tiszabezdéd, Tófej, Tótkomlós, Tunyogmatolcs és Tunyogmatolcs alsó, Vadna, Verőce, Vésztő, Vinár, Vókány, Zagyvarékas, Zalacséb, Zalaszentgyörgy.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek