Kínálták, megvették: elkelt egy régi metróállomás

MTI/iho   ·   2014.03.02. 17:20
A London egyik legdrágább részén, South Kensingtonban található Brompton Road nevű állomást ingatlanfejlesztők vásárolták meg, akik lakóházzá alakítják át a négyszintes épületet.

Az állomást éppen nyolcvan éve, 1934-ben zárták be az utashiány miatt. A második világháború idején a brit légierő parancsnoki központjaként működött, ahol kormányzati tisztségviselők szerint Winston Churchill akkori miniszterelnök többször is megfordult. Állítólag itt hallgatták ki annak idején Rudolf Hesst, Adolf Hitler helyettesét, amikor 1941-ben brit fogságba esett.

A szobákká alakított, liftaknákkal felszerelt Brompton Roadot az utóbbi időben kiképzésekhez használta a légierő tisztiiskolája.

A vevő kilétéről a tárca nem nyilatkozott, de brit sajtóértesülések szerint ukrán milliárdos és a katari uralkodóház tagjai is érdeklődtek az ingatlanért.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek