Királyi váró, császári kocsi

Kemsei Zoltán   ·   2014.07.10. 13:55
00kicsi

Ha van valami, amiben csak a régi dicsőségünkből élhetünk, az – sajnos – a labdarúgás. Régmúltunk viszont bővelkedik legendákban, Albert Flórián nevét is egy nosztalgiaflottás étkezőkocsi viseli ezentúl.

Zaránd György, a MÁV Nosztalgia Kft. új ügyvezető igazgatója a megnyitón<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az avatóünnepségen vasutasok és labdarúgók egyaránt képviseltették magukat. A hajdani NDK-ban gyártott étkezőkocsi (88-81 012) belső kialakításában az FTC zöld-fehér színei köszönnek vissza, az ablakközökben Albert Flórián pályafutását bemutató képek láthatók. A július 10-én a Nyugati pályaudvarról Veresegyházra induló különvonaton az Orfeum kocsiban kiállították az 1967-ben Európa legjobb játékosának járó Aranylabdát és az 1962-es chilei világbajnokság holtversenyben elnyert Aranycipőjét.

Az ünnepséget változatos programokkal sűrített vonatozás követte: Veresegyházon a színészekből, újságírókból, a Fradi volt focistáiból összeállított csapat a helyi örgefiúkkal mérkőzött meg.

Az Albert Flórián nevét viselő étkezőkocsi

A MÁv Nosztalgia Kft. az új, „császári” kocsit rendszeresen kívánja közlekedtetni mind a Gyertyafény Expresszen, mind pedig a határokon túlra, különösképp a magyarlakta területekre közlekedő élményvonatokban, valamint a Jewels of Persia (Perzsia kincsei) luxusvonatban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek