Kirándulóvonat Mahócára

iho   ·   2019.07.02. 17:32

A társaság a vendégeknek további, egyéni kikapcsolódási lehetőségeket is kínál Andókút és Mahóca környékén. A program keretében délelőtt 9:40-kor, majd délután 14:25-korkülönvonatok indulnak Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára. Visszaindulás Mahócáról 12:00, 15:00 és 17:45 órakor. A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban, elsősorban nyitott személykocsikból állnak majd, de szükség esetén néhány zárt kocsi is a vonat része lehet. Vonógépként a tervek szerint két C50-es kismozdony szolgál majd.

Jelentkezés/további tudnivalók: kisvasut@eszakerdo.hu.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.