Kisiklott 737-esek, folyóban a törzsek

iho   ·   2014.07.05. 12:33
cim

A Clark Fork folyóba esett három Boeing 737-es törzseket szállító vasúti teherkocsi a Montana állambeli Rivelet közelében, egy helyi szakaszon. A 19 kocsis szerelvény a kansasi Wichitából a szokásos mód szállította a kész tözseket a Washington állambeli Rentonba, Seattle közelébe, ahol a 737-esek összeszerelése folyik.

A szerelvényben összesen hat olyan speciális vagon volt, amely 737-es törzseket szállított, de lehetett más kocsikon 777-es hajtómű-burkolat, 747-es orr-rész, és sokféle más, nemcsak Rentonba, hanem az óriás everetti összeszerelőben várt géprész és alkatrész is.

A kansasi Spirit cégtől pontos ütemezés szerint naponta utaznak Rentonba a kész 737-es törzsek, hogy ott kapjanak szárnyakat, hajtóműveket, minden szükséges rendszert és belső berendezést. A vasúti baleset ennek megfelelően gyaníthatóan megzavarja a Boeing feszes menetrendjét, amely szerint ma már havonta 42 keskenytörzsű 737-es kerül le a rentoni gyártósorról.

A Boeing szakemberei már a helyszínen vannak, hogy felmérjék, mit lehet kezdeni a folyóba esett törzsekkel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.