Kiss, csók, Klimt, Belvedere

Zöldi Péter   ·   2019.02.14. 08:45
klimt_kiss_westbahn_kislid

Megvan! – rúgta ki maga alól a széket a Westbahn központjában az évek óta észrevétlenségben tengődő PR-munkatárs, aki a jövő hónapban tekintélyes prémiumot fog minden bizonnyal hazavinni. Remegő újakkal ütögette be telefonjába Dr. Erich Forster Westbahn-vezig számát, és aztán lelkendezve, a felfedezés izgalmától elcsukló hangon próbálta elmagyarázni a vezérnek, ami lényegében évek óta itt hevert előttük témaként.

A támogatónak értékelhető virtuális vezérigazgatói vállveregetések után telefon a Belvedere-galériába, ahol Gustav Klimt, a legpopulárisabb festők közé számító osztrák művész immár száztizenegy éves festménye, a Csók van kiállítva. A copyright-jogok és egyéb apróságok elintézése után rövid időn belül már zizegnek is az öntapadós fóliatekercsek a nyomtatókban és szépen formálódik a Westbahn-társaság új kampánya. Ehhez csak a magától értetődő dolgokat, mint KISS, csók, Valentin-nap és Bécs kellett összekötni. Az sem árt, ha van anyagilag jól eleresztett utazóközönség is, akik a mindennapi betevő megszerzésén túl némi kultúrafogyasztásra is gondolhatnak.

Nem éppen suhanós, de dekoratív (forrás: railcolornews.com)

A Valetin-napi akció lényege, hogy minden Westbahn-jegyet váltó ügyfél április harmincadikáig szabadon látogathatja a Felső-Belvedere-t, Savoyai Jenő herceg eredetileg is főleg műgyűjteményének elhelyezése céljából épített palotáját, ahol többszáz év osztrák képzőművészetének legjava látható. A Quartier Belvedere-megálló és Salzburg között két és fél óra az út, így akár egy fél napra is megéri elugrani Bécsbe a végállomásról és a köztes városokból.

Hogy semmiképpen ne felejtsék el az ügyfelek ezt a lehetőséget, a Westbahn az egyik KISS-szerelvény egyik szélső egységét a leghíresebb Klimt-festmény reprodukciójával vonta be, amelyet tegnap mutattak be a sajtónak a bécsi Westbahnhofon.

Természetesen nem lennénk iho.hu, ha nem próbánánk ráhúzni az ötletet más rendezvényekre és járművekre. Itt kell rögtön felhívnunk a LeoExpress cseh magánvasút figyelmét, hogy bár az idei Valentin-napot a Westbahn már lenyúlta magának, de jövőre bepróbálkozhat Alphonse Mucha Flirt-című plakátjával, és a fekete-arany helyett megfelelően szecessziós litográfiákba bugyolált motorvonatjaival Prága környékén.

Úgyszintén nem szabad lecsúsznia a MÁV-HÉV-nek sem a szentendrei Vajda Lajos kiállításról, megfelelően dekorált, Lajos-expressz márkanevű termékekkel, bár itt inkább a fordított logika működhet: aki jegyet vált a kiállításra, díszcsomagolású kiegészítő jegyet kap a közig. határig. A gödöllői művésztelep 1921-ig működött, itt tehát még van egy kis türelmi idő a megszűnés jubileumáig, nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta, kedves píárosok, de a buktatókat kerüljétek el: ahogy a Családok Éve-reklámba öltöztetett Traxxok gyermeteg grafikáját elnéző mosollyal lehet csak szemlélni, jó lenne, ha a CSOK-os KISS-ek is elkerülhetőek lennének 2020-ban!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek