Kisvasúttal a budai hegyekbe!

MÁV/iho   ·   2024.03.27. 18:00
Gyermekvasúti gőzös

A budapesti Gyermekvasút a hosszúhétvégén is várja a kirándulókat: a vonatok 40–50 percenként indulnak a végállomásokról. A tavaszi szünetben nosztalgiavonatok is közlekednek: a gőzösön kívül forgalomba áll a lillafüredi motorkocsi és a C50-es motormozdony is.

A MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is. Azokon a napokon, amikor már tavaszias kirándulóidő van, megjelennek a szerelvényekben a kedvelt kilátókocsik is. 

Csütörtöktől, a tavaszi szünet kezdetétől már az üzemidő is hosszabb lesz: munkanapokon a vonatok Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között óránként indulnak. A március közepétől bevezetett hétvégi menetrend is már a megnövekedett kirándulóforgalmat szolgálja: napközben a hagyományos személyvonatok 40-50 percenként követik egymást, nagypéntektől délután már Hűvösvölgyből 17 órakor, Széchenyihegyről 18:15-kor is indul vonat. 

A tavaszi szünetben a nosztalgiavonatok terén is bőséges lesz a kínálat: a húsvéti hétvége mind a négy napján és utána áprilisban is minden hétvégén közlekedik a gőzös. A lillafüredi motorkocsi nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn délutánonként kétszer indul a végállomásokról. Április 4-én csütörtökön és 5-én pénteken a tavaly felújított zöld C50-es motormozdony kel útra nosztalgiavonatával. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma csütörtöktől április 7-ig mindennap nyitva tart. 

A menetrend elérhető a Gyermekvasút honlapján.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Vasútmodell Kiemelt ajánlatok

Indóház, XX/2. 2024. április–május, a kötöttpályás olvasnivaló

iho.hu   ·   2024.04.03. 14:14

Dióhéj: szomorú Szergej-sors, avagy hol Dombóvár állott, most kőhalom; a MÁV V46 sorozatú villamos mozdonyai, a Szöcskék; a világ legnagyobb számban megépített és forgalomba helyezett motorvonata, a Ganz-MÁVAG D1; Délkelet-ázsiai fejlődési pályák szigeti rónákon és esőerdőkben, őszinte kritika az A.C.M.E M63-asáról.