Kivert fog miatt öltek meg egy kamionost az M0-áson

MTI   ·   2012.06.26. 09:43

Megöltek egy orosz kamionost az M0-s autóút alacskai pihenőhelyénél múlt pénteken; a határrendészek a bűncselekmény után néhány órával a záhonyi határátkelőnél elfogták a gyanúsítottakat, egy ukrán férfit és társát – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

A rendőrség adatai szerint a két ukrán férfi péntek este az alacskai pihenőhelynél odament az épp a kamionját szerelő 46 éves sértetthez, majd az egyikük, aki szintén kamionsofőr, szóváltás nélkül olyan súlyosan bántalmazta az orosz állampolgárt, hogy az a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.

A 30 éves gyanúsított a kihallgatáskor azt mondta: a konfliktus alapja az volt, hogy a 46 éves orosz férfi néhány hete Oroszországban kiverte az ő egyik fogát. A pihenőhelynél véletlenül találkoztak, az ukrán férfi az állítása szerint ekkor döntötte el, hogy a történtekért bosszút áll.

A Pest megyei rendőrök munkáját a tanúvallomások és a biztonsági kamerák felvételei is segítették, így a gyanúsítottat, valamint társát – aki bár nem bántalmazta az orosz férfit, de jelen volt – néhány órával később a záhonyi határátkelőnél tartóztatták fel a határrendészek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottak ellen halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A rendőrség indítványozta az illetékes ügyészségnek a 30 éves ukrán férfi előzetes letartóztatását, míg 49 éves társával szemben szabadlábon hagyása mellett folytatja le az eljárást.

Kapcsolódó hírek