Költöznek a vasúti pénztárak Kelenföldön

iho   ·   2017.01.25. 21:15
00kicsi

Nem szolgáltatásbővítésről van szó, a felvételi épület rossz műszaki állapota miatt költöznek a pénztárak a föld alá. Nem ez az első ilyen kísérlet Budapesten, az eddigiek mind a metróépítésekhez kapcsolódtak. A Keleti pályaudvarnál ez a mai napig működik is, a Nyugatiban azonban valamiért nem felelt meg az igényeknek, az aluljárórendszer 1981-es átadását követően nem sokkal a belföldi jegypénztárakat ismét az indulási oldal csarnokában találhatták meg az utasok.

Az automaták már az aluljáró átadása után ott voltak... (Kemsei Zoltán felvételei)

Kelenföldön a 4-es metró 2014-es megindulása után – a BKK ügyfélpont és a jegyautomaták létesítésén túl – a MÁV-Start automatáit is elhelyezték az aluljáróban, odafent azonban megmaradtak a régi kasszák. Az épület egyre romló műszaki állapota – és az aluljáró üzletek számára létrehozott területeinek üressége – miatt a MÁV-Start kérelmezte a helyiségek bérlését.

A jegypénztárak csak most jönnek a forgalmas, ám mégis kevés üzlettel ellátott aluljáróban

Az aluljáró üzlethelyiségei a DBR metró kezelésében vannak, három pályázatot is hirdettek ezek hasznosítására – egy-két pékség és pénzváltó kivételével – eredménytelenül. A MÁV-Start az egyeztetést követően négy helyiséget jelölt meg, amelyek megfelelőek lennének pénztár kialakítására, a bérbeadás-bérlés feltételei között az öt év – szükség esetén további öt évvel meghosszabbítható –, határozott idejű szerződés is szerepel. A helyiségek 11–19 négyzetméter közötti alapterületűek, nettó havi bérleti díjuk kilenc és tízezer forint között van négyzetméterenként.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek