Kombiverkehr-offenzíva Ausztriában

iho   ·   2014.02.26. 18:55

A Kombiverkehr április 7-étől, a Rail Cargo Grouppal karöltve egy új gyártási koncepciót dolgoz ki az Ausztria és Németország közötti kontinentális szállítási ágazatban. Az osztrák piacra való betörés minőségi fejlődést is jelent, továbbá, minimalizálódnak a szállítási idők. A konténerek számára folyamatos, akár heti tizenhárom alkalommal is közvetlen kapcsolatot biztosítanak a Ruhr-vidék, Bécs és Wels között.

Ezzel egy időben átszervezésték a Wels–Ludwigshafen tengelyt is, nagyobb kapacitással, operatív menetrenddel készülnek áprilistól. Welsben kívánnak egy központot létrehozni, ahonnan a későbbiekben heti öt alkalommal is szerelvények indulhatnak az osztrák fővárosba, mellesleg Wels kedvező elhelyezkedése folytán könnyen elérhető Ausztria legtöbb nagyvárosa. Robert Breuhahn, a vállalat vezérigazgatója arról számolt be, hogy minden hétköznap 2-3 szerelvényt indítanának útnak Duisburg kikötőjétől illetve Neuss-Hessentorból, illetve szombatonként egy-egy indulást biztosítanának.

A Kombiverkehr jövőbeni tervei alapján hetente huszonegy vonat indulna útnak Wels felé: tizenhárom a Ruhr-vidékről, három Ludwigshafenből, és öt Bécsből. Ez a szállítási kapacitás előnyösen hat az Ausztria és Németország közötti intermodális szállításra, illetve hozzájárul az átfutási idők rövidítéséhez.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről,ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek