Könnyebb közlekedni Budapesten

iho   ·   2013.06.17. 07:59

Vasárnap délután Tarlós István főpolgármester döntésével összhangban megnyitották a közúti forgalom részére az árvíz miatt korábban lezárt budai alsó rakpartot – adja hírül a BKK. A budai belvárosban ezáltal gyakorlatilag helyreállt a megszokott közlekedési rend. Néhány fővárosi útszakaszon ugyanakkor még érvényben maradnak az árvíz miatti ideiglenes korlátozások. A pesti alsó rakpart megnyitásáról a Parlament melletti szivattyúzási munkákra tekintettel a későbbiekben történhet intézkedés.

A Váci úton és a 2-es úton továbbra is érvényben maradnak az árvíz miatti korlátozások, ezért a 104-es, a 104A buszok továbbra sem érintik  a Székesdűlő és a Székesdűlő ipartelep megállókat, valamint Rákospalota, Kossuth utca irányában az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

A 122-es buszok Újpest-Városkapu M felé, a 204-es buszok Rákospalota, Kossuth utca irányában, illetve a 196-os buszok Újpalota, Szentmihályi út felé nem érintik az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

Továbbra is módosított útvonalon közlekednek a 34-es és a 934-es autóbuszok a Királyok útja és a Nánási út zárása miatt.

A Margitsziget lezárása is érvényben marad, ezért a 26-os autóbuszok nem közlekednek, a 4-es és a 6-os villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél, a 234-es buszok pedig továbbra is az Árpád híd M végállomáshoz terelve közlekednek.

Továbbra sem közlekednek a D11-es, a D12-es és a D13-as jelzésű hajók.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.