Könnyűvasúti járművet San Diegóba!

iho/vasút   ·   2016.11.14. 18:45
sandiegovillamos0

A megrendelő a San Diego Metropolitan Transit System (MTS) tömegközlekedési vállalat, amely épp most hosszabbítja 11 mérfölddel (17,6 kilométerrel) az UC San Diego Blue Line-t. Ezzel a megrendeléssel 244-re nő az MTS-nek szállított Siemens-járművek száma, így a cég német gyártó legjelentősebb Egyesült Államokbeli ügyfele a könnyűvasúti járművek területén. Az S70-es egységeit Kaliforniában, a Siemens Sacramentóban létesített vasúti termelési központjában gyártják majd. Az első járművek várhatóan 2018 végén érkeznek meg a felhasználás helyére.

(fotó: Siemens)

Az újonnan rendelt alacsony padlós könnyűvasúti járműveknek áttervezték a középső részét, javítva az utasáramlás feltételeit, ez könnyebb kerekesszékes megközelíthetőséget és komfortosabb kerékpártárolást is jelent. Az MTS a negyvenöt új járműből harminchatot a Mid-Coast Trolley vonal bővített szakaszán fog üzemeltetni; ez az újonnan létesített vonal segít majd kielégíteni az egyetemi város (UC) közösségének jelenlegi és jövőbeni közlekedési igényeit. A további kilenc vonattal sűrítik az UC San Diego kék és narancs vonalain közlekedő járatokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek