Konzultációra hív a Volánbusz!

iho.hu   ·   2023.06.24. 12:00
00_bag

Várják a véleményeket: társadalmi egyeztetés indul a 80a Budapest–Hatvan vasútvonalhoz csatlakozó új autóbusz-hálózatról.

A Volánbusz 2023. augusztus 5-étől Bag, Galgahévíz, Hévízgyörk és Tura térségében új, a vasúti menetrenddel összehangolt, kedvezőbb kiszolgálású közlekedési rend bevezetését tervezi, amit a felhasználók június 21. és 30. között ezen az oldalon ismerhetnek meg és véleményezhetnek. A 80a Budapest–Hatvan vasútvonalon 2022 decemberében új menetrend lépett életbe, és egész nap félóránként követik egymást gyors eljutású interrégió vonatok.

Az új vasúti menetrend megteremtette annak lehetőségét, hogy a Bag, Galgahévíz, Hévízgyörk és Tura településeket érintő, 400–409-es számú autóbuszvonalakon új, a vasúti menetrenddel összehangolt, és a jelenleginél összességében kedvezőbb kiszolgálású közlekedési rendet vezessen be a Volánbusz. A vasúti menetrend fejlesztésével összefüggésben a Bag és Tura térségét érintő autóbuszok menetrendje mellett az aszódi és dél-nógrádi térséget kiszolgáló, Verseg-Kartal felől Aszódra, Gödöllőre és az M3-as autópályán keresztül Budapestre, illetve Budapestről induló, 422–439-es autóbuszvonalakon közlekedő járatok menetrendje is változik.

Az augusztus 5-étől tervezett autóbuszos menetrendi változások célja a jelenlegi utazási igények kiszolgálásának és a vasúttal nem ellátott települések közvetlen fővárosi kapcsolatának további, változatlan fenntartása mellett a vasúti átszállási kapcsolatok fejlesztése, számuk bővítése. A módosítással érintett autóbuszvonalak menetrendjének tervezetét a Volánbusz elkészítette, az érdeklődők  pedig június 30-áig között ezen az oldalon megismerhetik és véleményezhetik annak érdekében, hogy a MÁV–Volán-csoport a lehető legkedvezőbb, az utazási igényeknek megfelelő eljutási lehetőségeket nyújtsa utasainak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek