Környezetbarát ingyenes autómosás karácsonyra

MTI   ·   2011.12.19. 12:48

Tiszta autót kapnak karácsonyra a „környezettudatos” autósok Budapesten: aki időben érkezik az akció helyszínére, környezetbarát technológiával tisztíttathatja meg a járművét.

A Magyar Lízingszövetség és az Innowash karácsonyi akciójával a környezettudatosságra kívánja felhívni a figyelmet – áll a szervezők közleményében. Csütörtökön 10 és 15 óra között az Újpesti alsó rakpart Árpád-hídhoz legközelebb eső, forgalomtól elzárt területére várják azokat az autósokat, akik szeretnének többet megtudni a környezetbarát tisztítási technológiákról.

Egy autó külső mosásához átlagosan 120 liter ivóvíz fogy el, ezért az akció során a szárazmosás megoldást használják majd, amely víz nélküli, kizárólag biológiai úton lebomló összetevőket tartalmaz.

„Természetesen extrém szennyeződés, például off-road fesztivál utáni állapot, vagy fagypont alatti hőmérséklet esetén nem tudjuk tartani a szintidőket, de törekszünk arra, hogy minél több esős, sáros időben bekoszolódott kocsit tegyünk csillogóvá” – közölte Bíró Andrea, az Innowash ügyvezetője.

Ajtónyitás nélküli, gyors, külső tisztítást kaphat bárki, aki csütörtökön a nevezett helyszínre megy autójával. Akire esetleg már nem kerül sor, az kedvezményes kuponnal később is olcsón mosathat víz nélkül – ígérik a szervezők.

Kapcsolódó hírek