Korszerűsíti a GYSEV a soproni transzformátor-alállomást

MTI/iho   ·   2014.04.17. 12:06

Tájékoztatásuk szerint a kivitelezést a nyílt közbeszerzési eljáráson kiválasztott MVM OVIT Zrt. végzi, a beruházás a tervek szerint 2015. július végéig valósulhat meg.

A GYSEV Zrt. 2013-ban sikeresen pályázott az Európai Unió Közlekedési Operatív Programban, a „Sopron-Nyugat vontatási alállomás teljes korszerűsítésének megvalósítása” projekt összköltsége 1 milliárd 450 millió forint, amelyet 100 százalékban uniós forrásokból finanszíroznak.

A Sopron-Nyugat vontatási alállomás kiemelt jelentőségű, mert a Győr–Sopron, a Sopron–Szombathely, valamint a Sopron–Ebenfurt vonal energiaellátását is részben innen biztosítja a vasúttársaság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.