Kötelező lesz a keréknyomás-figyelő?

MTI   ·   2012.10.31. 13:50

Az Európai Bizottság közölte: a járműveknek meg kell felelniük a 2009-ben elfogadott úgynevezett általános biztonsági szabályozásnak.


A jogszabály kötelezően előírja például, hogy az autók hátsó üléseinek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák, hogy a csomagok egy esetleges ütközéskor az utastérbe kerüljenek. Kötelező lesz a keréknyomás-figyelő, és egy olyan kijelző is, amely a sebességfokozatot mutatja.

A brüsszeli testület az új szabályoktól a balesetek számának csökkenését várja, de a változások között olyan is van, amelytől azt remélik, hogy környezetkímélőbbé teszi a közúti közlekedést. A bizottság azt is tudatta, hogy 2014-től az új szabályok minden olyan új autóra vonatkoznak majd, amelyet az Európai Unióban terveznek értékesíteni.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.