Kővel dobálták a HÉV szerelvényeit a vandálok

iho/biztos út   ·   2012.04.02. 17:09

Nyolc-tíz fiatalból álló társaság randalírozott Szentendrén: kővel dobálták meg az elhaladó szerelvényeket, felgyújtottak egy közeli nádast, verekedtek, törtek-zúztak.

Lakossági bejelentés hatására a rendőrség ellenőrizte a helyszínt. A banda feloszlott, mire a járőrök megérkeztek, ám két 19 éves pomázi fiatalt még sikerült elfogniuk, akiket a kapitányságra szállítottak. A nyomozók másnap előállították a csoport többi tagját is.

A helyszíni szemle alapján sikerült összesíteni a károkat: a HÉV szerelvények közül 15 vagon ablaka, valamint a HÉV megállóban lévő két reklámtábla is megrongálódott. A kár közel másfél millió forint.

Jelenlegi adatok szerint a fiatal férfiak Szentendrén fogyasztottak alkoholt, majd Pomáz felé indultak gyalogosan, ekkor kezdtek garázdálkodni. Feltehetően a problémás társaság számlájára írható egy 21 éves férfi bántalmazása is, akit aznap este szólítottak meg a HÉV végállomás aluljárójában.

A rendőrség garázdaság bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást – írta a police.hu

Garázdálkodott, rongált és verekedett egy 8-10 fiatalból álló társaság Szentendrén 2012. március 30-án éjjel. A gyors és hatékony rendőri reagálásnak köszönhetően egy személy kivételével valamennyien ismertté váltak hatóságunk előtt.

Lakossági bejelentés érkezett éjjel arról, hogy Szentendrén, a HÉV sínek mentén egy társaság hangoskodik, kövekkel dobálja az elhaladó szerelvények ablakát, tör-zúz.

 

 

 

A helyszínre érkező járőrök azt észlelték, hogy a sínek melletti nádas elkezdett lángolni, feltehetően a randalírozó csoport gyújtotta fel. A társaság két 19 éves, pomázi tagját még a helyszínen sikerült elfogniuk a rendőröknek, őket elszámoltatásuk céljából a kapitányságra előállították.

 

Kapcsolódó hírek