Közel hétmilliárd jut a szekszárdi ipari parkra

iho   ·   2017.10.31. 11:10

Új ipari parkot hoznak létre Szekszárdon a Modern Városok Program hat egész öt tized milliárd forintos támogatásával. A tolnai megyeszékhely keleti határába tervezett ipari parkhoz szükséges százhektáros terület csaknem felét már megvásárolta a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. – jelentette be az MTI-nek Ács Rezső, a város polgármestere. Az önkormányzat a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel keresi a lehetséges befektetőket, a város elsősorban a feldolgozóipari, könnyűipari, illetve a szolgáltatásban működő cégeket részesíti előnyben a betelepedésnél.

A polgármester hozzátette, hogy a tolnai megyeszékhely keleti határában tervezett ipari park területén 2018 első felében kezdődik a közművesítés. Ennek részeként új, Szekszárdot elkerülő út is épül a tehergépjármű-forgalomnak. Fejlesztik a jelenlegi, 2008-ban kialakított, ötven hektáros ipari parkot is. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy ötszáz millió forintos forrásából járdát építenek, bővítik az elektromos kapacitást, és több üzemcsarnokot építenek összesen körülbelül 2000-3000 négyzetméteren. Az ipari parkban jelenleg két és fél hektárnyi terület hasznosítható szabadon. Itt egyébként huszonkilenc, többségében kis- és közepes vállalkozás tavaly ötszázkilenc ember foglalkoztatásával huszonöt milliárd forint árbevételt ért el a polgármester tájékoztatása szerint.

Egy, a kormánnyal kötött tavalyi megállapodás értelmében Szekszárdra összesen harminchárom-harmincnégy milliárd közé taksált összeg érkezik a Modern Városok Program keretében a következő években. Ennek jelentős része érinti a turisztikát. Szekszárdra egyebek mellett ökocentrumot, ahhoz vezető kerékpárutat terveznek építeni, valamint meghosszabbítanák a gemenci erdei vasutat a városig.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek