Közlekedés a Sziget fesztivál alatt

iho/vasút   ·   2011.08.05. 16:00
00

A 2011-es Sziget fesztivált augusztus 8. és 14. között rendezik meg Óbudán. A beköltözésre kijelölt (de már ekkor is neves előadókkal várják a látogatókat) mínusz egyedik naptól kezdődően a H5-ös jelzésű szentendrei HÉV egész éjszaka közlekedik Batthyány tér és Békásmegyer között, nappal az igények szerint sűrítve jár. A vonatokról Filatorigát megállóhelyen kell leszállni, ahonnan rövid sétával közelíthető meg a helyszín bejárata. Érdekesség, hogy a HÉV-szerelvények éjszakai üzeme korábban csak a rendes szigeti napokon tartott, a nulladik valamint a mínusz egyedik napon korábban csak a rendes üzemidőben jártak a vonatok. A HÉV mellett sűrűbben fog járni az 1-es villamos, valamint az éjszakai pótlása, a 901-es busz. Utóbbi csuklós kocsikkal és az eredeti fél óra helyett, 15 percenként fog járni. Ezek mellett természetesen egész éjjel jár a 6-os villamos is.

Filatorigáthoz közelít a HÉV Tóth Péter felvételén

A beköltözést, valamint a kiköltözést segítve a BKV különjáratai is segítik a vendégek utazását. Beköltözés napján (augusztus 8, 9, 10) a Liszt Ferenc Repülőtérről mindkét terminált, valamint a Keleti és a Nyugati pályaudvarokat érintve közlekednek autóbuszok 6.45 és 0.15 között 20-30 percenként. Az utolsó repülőgépet bevárva 1.15-kor is indul egy autóbusz. A járat közvetlenül a Sziget fesztivál főbejáratához szállítja az utasokat. Utóbbi busz augusztus 9-én és 10-én kiegészül a Keleti és a Nyugati pályaudvartól induló betétjáratokkal, amelyek 5.45 és 23.15 között járnak 20-30 percenként.

Augusztus 9-én és 10-én 23.15 és másnap 1.00 között 10-15 percenként indul különjárat a Mozaik utca–Szentendrei út–Árpád híd–Róbert Károly körút–Puskás Ferenc Stadion–Kerepesi út–Keleti pályaudvar–Rákóczi út–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Nyugati pályaudvar útvonalon. A buszok leszállásjelzés esetén valamennyi érintett megállóban megállnak.

A kiköltözést segítve augusztus 14-én 23 óra és másnap 14 óra között 5-15 percenként a Nyugati és a Keleti pályaudvarhoz közlekednek közvetlen buszjáratok, míg augusztus 15-én 3 óra és 14 óra között 10-20 percenként a Liszt Ferenc repülőtérre indulnak járatok.

A sziget ezek mellett idén is megközelíthető lesz hajóval, amely a Vigadó térről szállítja az utasokat, menetrendjéről részletesen a BKV honlapján tájékozódhatnak.

A különjáratok valamint a hajójáratok csak Budapest City Pass karszalaggal vehető igénybe, amely Budapest közigazgatási határán belül a BKV összes járatára is érvényes.

Kapcsolódó hírek