Közlekedési csomópont Brassópojánában

Biszak Ábel   ·   2014.03.16. 18:45
brasskozl0

A beruházást európai uniós forrásokból kívánják finanszírozni, összértéke 3,6 millió euró. Az autóbusz-végállomás fölé parkolóházat terveznek kialakítani, ettől azt remélik, kevesebben autóznak majd az üdülővárosban. A projekt határideje 2015. június 30.

Brassó polgármestere, George Scripcaru elmondása szerint a beruházás Brassó egyik kimagasló fontosságú projektje, amelynek célja, hogy megfelelő számú parkolóhelyet biztosítson a turistáknak, Brassópojánában. 434 parkolóhelyet alakítanak ki, amelyek a személyautók mellett autóbuszok fogadására is alkalmasak, mindez a kor követelményeinek megfelelően, európai szinten. A parkolóház mellett kiemelt részét képezi a projektnek a közlekedési csomópont, amely megteremti a P+R-elv érvényesítését, így a turisták autóikat a parkolóházban hagyván, a helyi autóbuszokkal folytathatják útjukat Brassó és Brassópojána irányába.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek