Múltra épült jövő Debrecenben

iho   ·   2014.05.26. 14:30
00kicsi

Tizedszer rendezték meg Debrecenben a Regionális közlekedés aktuális kérdései című és tárgyú konferenciát. Az idei szlogen a „Múltra épült jövő” volt, az aktualitást pedig a debreceni kettes villamosvonal megnyitása és az új CAF-villamosok érkezése szolgáltatta. A rendezvény a Kossuth téren a KTE elnökének, a város polgármesterének és a DKV igazgatójának megnyitó beszédével kezdődött, a háttérben villamosparádéval. A színhely az új 2-es vonalra jó rálátást nyújtó Kölcsey központ volt.

A konferencia megnyitója<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Szabó István felvételei)

Az egyéni közlekedés miatt kell kiemelten versenyképesnek lenni – ezt Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója mondta. Kósa Lajos polgármester szerint a 2-es villamosvonal megnyitása csökkentette az utak terhelését. Az elektronikus jegyek bevezetése is szóba került, Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója elmondta: a lakosság bevonásával, a remények szerint 2015 tavaszán tesztelhetik a rendszert, az egységes elektronikus jegyrendszer országos központjának elkészülte 2015 végére várható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek